MacGlide

Svi želimo zaštititi naše brodove od obraštanja, zar ne? Ali također znamo da boje protiv obraštanja koje koristimo nisu dobre za morski okoliš. Svake godine, tone boja protiv obraštanja završe u našim oceanima i plovnim putovima, ubijajući morski život. MacGlide folija za zaštitu od obraštanja nudi ekološki prihvatljivo rješenje – štiti trup od obraštanja i štedi gorivo.

Svi imamo odgovornost čuvati naš planet. Zaštitite svoj brod bez upotrebe toksičnih boja: koristite MacGlide!


Reportaža o rješenjima protiv obraštanja

Što je Macglide?

Vlasnici brodova svake godine u Europi koriste gotovo 150.000 tona boja protiv obraštanja koje sadrže biocide. Svaki četvorni metar boje protiv obraštanja sadrži oko 15 grama biocida koji može zagaditi 150.000 kubičnih metara vode. Stoga je lako uvidjeti utjecaj na morski život, kada uzmete u obzir da jahta od 30 stopa ima 25 četvornih metara potopljenog trupa.

Odgovorno plovite s MacGlide zaštitnom folijom protiv obraštanja.

Povećana efikasnost

Smanjite potrošnju goriva za 5 do 6%.

Povećajte brzinu od 4 do 5 % ovisno o tipu trupa.

Samočišćenje

Obraštanje otpada pri brzini od 7-8 čvorova.

Uklonite mrlje spužvom ili mekom četkom.

Smanjeno održavanje

Smanjite osmozu osiguravajući
manji sadržaj vlage u trupu.

Niži troškovi održavanja u razdoblju od 5 godina.

Očuvajte morski život i smanjite troškove.

Zahvaljujući svojstvima protiv prianjanja, MacGlide zaštitna folija protiv obraštanja sprječava kolonizaciju morskih mikroorganizama na trupu na isti način kao i boja protiv obraštanja, ali bez širenja otrovnih tvari u vodu dok u isto vrijeme služi i kao anti-osmozni premaz.

MacGlide je inovativno rješenje protiv obraštanja koje vam omogućuje odgovornu plovidbu u čistijim vodama uz istodobnu uštedu novca.

5 Godina garancije

Uz postavljanje Macglide antifoulinga od strane certificiranog aplikatora, dobiva se garancija proizvođača u trajanju od 5 godina !Ljepljivi filmovi nisu samo jeftiniji od boje, već se i lakše primjenjuju i nema potrebe za parkiranjem čamca u kabini za boju kako bi promjenio izgled: ljepljivi film se čak može nanositi na otvorenom.

Mactac i mi vidimo odgovornost prema okolišu kao sastavni dio dobrog korporativnog građanstva i bitnu ulogu u proizvodima koje proizvodimo, procesima koje koristimo te istraživačkim i razvojnim aktivnostima koje provodimo.

Za detaljnije informacije i ponudu cijene usluge kontaktirajte nas ovdje.

For international customer questions and details, click the picture below.

mactac macglide nautic partner